Scrisoare de intentie pentru colaborare intre firme

Scrisoarea de intentie pentru colaborare, este o scrisoare pe care o putem folosi atat pentru propuneri de noi colaborari, cat si pentru colaborari in desfasurare. Scrisoarea de intentie se adreseaza colaborarilor dintre persoane fizice, dar si juridice. Daca maine ar trebui sa trimiti un e-mail cu o propunere de colaborare catre CEL MAI MARE MAGAZIN ONLINE ce formula de adresare ai alege? Mai jos ai un model care te poate ajuta sa comunici mai bine cu viitori tai parteneri. Pentru completari sau intrebari, te rugam sa ne lasi un comentariu.

Model scrisoare de intentie - Colaborare intre firme






In atentia.....
Stimata Doamna / Stimate Domnule,

  Prin prezenta scrisoare de intentie dorim sa va aducem la cunostinta, interesul unei colaborari cu firma dumneavoastra, SC EXEMPLU SRL.  Firma noastra, SC EXEMPLU SRL, ofera servicii de forare puturi, consolidari cladiri vechi, izolatii fundatii etc., servicii care sunt conexe activitatii pe care o desfasurati.
  In prezent, detinem 50% din cota de piata, avem peste 150 de angajati cu inalte calificari in domeniu, o cifra de afaceri anuala de 10 milioane de euro si o experienta de peste 15 ani.
  Printre firmele cu care am colaborat pana in prezent se numara: FIRMA X, FIRMA Y, FIRMA Z, ETC.
  Tinand cont de experienta, calificarea personalului si rezultatele proiectelor anterioare, consideram ca o colaborare, nu poate fi decat benefica, atat pentru dumneavoastra cat si pentru noi.
  In speranta unei colaborari, asteptam cu interes raspunsul dumneavoastra.

Nume in clar si semnatura



SFATURI SI IDEI !!!
  1. In prima parte a scrisorii de intentie, explica clar motivele adresarii acesteia.
  2. Explica in cateva randuri domeniul de activitate al firmei.
  3. Ofera informatii (relevante) in cifre, vis-a-vis de compania pe care o reprezinti.
  4. Enumera cateva dintre cele mai importante (gandeste-te la companii care sunt cunoscute - pastrand sinceritatea) companii cu care ai colaborat.
  5. Arata avantajele unei posibile colaborari.
  6. Semneaza-te folosind numele tau in clar (nu numele firmei - oamenilor le place sa vorbeasca cu oameni, nu cu firme) si functia pe care o ocupi in cadrul companiei pe care o reprezinti.
  7. Incheie intr-o nota pozitiva, evitand sa faci promisiuni de mega-oferte sau alte super-beneficii, pe care le poti oferi.
Acesta este un model de scrisoare de intentie. Adaptati scrisoarea de intentie in functie de cerintele situatiei.


Etichete: model scrisoare de intentie, motivatie, prezentare, colaborare, firme
Autor: Model scrisoare de intentie

17 comentarii:

  1. Nu mi se pare corect sa folosesti aceste sabloane. Si o sa explic si de ce. Gandeste-te ca cineva isi cauta un loc de munca. Folosteste deja un cv (THE) si pe deasupra (a auzit el) ca da bine sa trimiti si o scrisoare de intentie. Si, ca tot romanu' ager la minte, da o cautare pe google si gaseste site-ul asta sau oricare altu' care are ensphe mii de modele de scrisori.
    Copiaza ca bou' cuvant cu cuvant (in cel mai bun caz, schimba datele personale) si trimite scrisoarea, impreuna cu cv-ul (in care minte de rupe) unui angajator. Ce face angajatorul? Ii da o sansa, tinand cont ca omu' (spre deosebire de restu' gloatei), are un cv "cat de cat" si pe deasupra, o scrisoare de intentie interesanta (sa spunem - desi exemplele care sunt pe internet sunt modele generale). Dobitocul se prezinta la interviu si nu reuseste sa lege doua vorbe. Cine pierde aici?
    Cred ca v-ati dat seama!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaita, cred ca ai gresit post-ul, maestre. Nu inteleg de unde atat inversunare pe tine, dar crede-ma, nu este deloc necesara.
    1.Nu incurajam pe nimeni sa dea copy / paste scrisorilor!
    2.Modelele prezentate aici nu incurajeaza PROSTIA si nici PLAGIATUL. Sunt pur si simplu niste idei, de care uneori avem nevoie (daca e sa tinem cont cat muncesc oamenii in tara asta - aia care muncesc, of course...)
    3. Ai gresit articolul. Asta e un model de scrisoare de colaborare.
    Mai ai 40 articole unde iti poti exprima nemultumirea.

    P.S. Sa presupunem ca tu esti medic. Sa mai presupunem ca ai probleme cu masina. Ce faci? O repari singur? OK, o repari. Dar mai ai probleme si cu instalatia electrica si cu calculatorul. Ce faci in situatia asta? Te pui pe studiat si amani reparatia lor pana cand inveti suficient incat sa le poti repara singur?
    Presupun ca nu. Alegi varianta usoara: apelezi la un "specialist".
    Sper ca ai inteles unde "bat".

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim, ai putea sa ai bunul-simt si sa apreciezi munca unor oameni. Este normal sa fie si astfel de sait-uri. Azi, pentru orice exista tutoriale si exemple. Asa ca...nu te mai ofusca atata

    RăspundețiȘtergere
  4. o pot folosi ca scrisoare de intentie pentru colaborare intre persoane fizice?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, daca citeai cu atentie inceputul scrisorii vedeai ca este o scrisoare de intentie pentru colaborare intre firme, cat si intre persoane fizice. E necesar sa inlocuiesti datele legate de firma si o poti trimite in numele unei persoane fizice. Succes!

      Ștergere
  5. Reprezint o organizaţie studneteasca si aş fi intersat ce fel de "cerere de colaborare"/"Parteneriat" sau cum se numeşte, mi-ar trebui sa fac intre organizaţia mea şi să zicem o grădinită. PS: Am fost ales brusc şi nu prea cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc mult acest model, mi-a fost de mare ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu multa placere! Ma bucur ca v-am putut ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru interesul Dvs.de a veni in intampinarea celor care cauta un model de scrisoare de intentie.Eu in acest moment caut un model de scrisoare de intentie de participare la o licitatie .Ma bucur ca am ajuns pe acest siteu.Multa sanatate si o recomandare-sa nu luati in seama unele comentarii rautacioase.

      Ștergere
    2. Multumim pentru aprecieri!

      Ștergere
  8. Foarte folositor..., Felicitari! Tine-ti-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc foarte mult pentru acest model de scrisoare. Foarte folositor. Poate fi adaptat si dezvoltat locig si cu usurinta. Cu Stima, ST.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru aprecieri si va dorim colaborari pline de succes!

      Ștergere
  10. Foarte bun modelul, este exact ceea ce cautam!
    Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  11. interesant modelul de scrisoare. chiar aveam nevoie de ceva in romana pe care sa il adaptam pentru piata UK si nu vroaim sa ne inspiram de la modelele englezesti ca sa nu para plagiat.

    RăspundețiȘtergere